Huszonötödik és első

Munkatársainktól
2011. 07. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap hivatalosan is napvilágot látott az új tenisz-világranglista, amelyet a férfiaknál első ízben a wimbledoni győztes Novak Djokovics vezet, a hölgyeknél továbbra is a dán Caroline Wozniacki az első.
Djokovics a 25. ranglistavezető a férfiaknál, amióta 1973-ban bevezették a pontszámítást. Ezen minőségében is az első szerb férfi teniszező, Ilie Nastase és Ivan Lendl után pedig a harmadik közép-európai. A leghosszabb ideig, összesen 286 héten át Peter Sampras volt az első, egyetlen héttel megelőzve Roger Federert. Ivan Lendl (270) és Jimmy Connors (268) szorosan ott van a nyakukban, mögöttük viszont már nagy a szakadék.
A hölgyeknél wimbledoni sikere ellenére Petra Kvitová még csak a hetedik helyen áll. Wozniacki nagy fölénnyel első, Clijsters a második, s abból, hogy Azarenka a negyedik, azt is megkockáztatjuk, ha kicsit szerencsésebben alakul a pályafutása, akkor Szávay Ágnesnek is a top tízben lenne a helye. Így viszont csak a 49., igaz, még mindig a legjobb magyar. Az első százban rajta kívül jelenleg csak Arn Gréta található, Czink Melinda nagy lépést tett ebbe az irányba, a 262.-ről feljött a 169. helyre.
Világranglista, férfiak: 1. Djokovics (szerb), 2. Nadal (spanyol), 3. Federer (svájci), 4. Murray (brit), 5. Söderling (svéd), 6. Ferrer (spanyol), 7. Monfils (francia), 8. Fish (amerikai), 9. Berdych (cseh), 10. Roddick (amerikai), … 224. Balázs Attila, … 249. Kellner Ádám. Nők: 1. Wozniacki (dán), 2. Clijsters (belga), 3. Zvonarjova (orosz), 4. Azarenka (fehérorosz), 5. Sarapova (orosz), 6. Li Na (kínai), 7. Kvitova (cseh), 8. Schiavone (olasz), 9. Bartoli (francia), 10. Stosur (ausztrál), … 49. Szávay Ágnes, … 72. Arn Gréta, … 169. Czink Melinda, … 224. Jani Réka Luca.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.