Így egységesítenék az életpályákat

A közszolgálati életpályamodellek összehangolásának időbeli menetrendje után most lapunk birtokába jutott az a kormány számára készült előterjesztés, amely a csaknem 140 ezer köztisztviselő, rendvédelmi és fegyveres dolgozó, illetve hivatásos és szerződéses állományú katona életútjának egységesítéséhez szükséges konkrét kapcsolódási pontokat tartalmazza.

Szilágyi Richárd
2011. 07. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eszerint 2013-tól a közszolgálatban is átállnának a munkaköralapú rendszerre, míg az új teljesítményarányos díjazás igazságosabb, differenciáltabb és hatékonyabb lenne. 2014 után megvizsgálnák, hogyan lehetne összekapcsolni az illetményrendszer alapját képező illetményalap összegét a makrogazdasági tényezők – GDP, államadósság, infláció – alakulásával. A közigazgatás munkaerőigényét főként belső erőforrásból elégítenék ki, és ehhez igazítanák a vizsgarendszereket is. Többek között „fecskeházakkal”, családbarát munkahelyekkel, kedvezményes üdüléssel tennék vonzóvá a közszolgálati hivatást, de bevezetnék a kutatói céljuttatás intézményét is.

Bővebben a 3. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.