Itthon egyeduralkodók

Deák Zsigmond
2011. 07. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jó ötletnek bizonyult, hogy nyílttá tették az öttusa országos bajnokságot, hiszen a viszonylag szűk hazai élmezőnyhöz nem tapasztalatlan fiatalok, hanem további nemzetek – orosz, olasz, német, bolgár, szlovák, ír, guatemalai – felnőtt sportolói csatlakoztak. Így az ob-ból Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány szavaival élve egy ranglistapontokat is adó, jó kis nemzetközi viadal kerekedett, hasonló a korábbi B kategóriás versenyekhez. „Most a Világkupa állomásai mögött nincsenek ilyenek, ahol az utánpótlás tagjai fejlődni tudnának, a Vk-kon viszont nem feltétlenül jutnak el a döntőig, a lovaglásig.”
Múlt pénteken 23 női, szombaton 34 férfi induló csatázott egymással, meglepetés azonban nem született, hiszen Gyenesei Leila és Marosi Ádám is negyedik egyéni bajnoki aranyérmét szerezte, utóbbi ráadásul zsinórban 2008 óta (előbbinek 2007 is megvolt már, de 2008 kimaradt). „Ők ketten valóban kiemelkednek a mezőnyből, most is megérdemelten nyertek” – mondta a szakvezető. Gyenesei azt a külön motivációt találta ki magának a jövőre nézve, hogy utolérje a hét ob-címig jutott Vörös Zsuzsannát; Marosi némi, az elvárásokra visszavezethető görcsösségre panaszkodott.
Eddigi eredményei alapján ezek az elvárások megmaradnak, például szűk két hét múlva a londoni Vk-döntőn, majd a július végi medwayi Európa-bajnokságon. Marosi mellett Kasza Róbert és Demeter Bence indul e viadalokon, az Eb-n csatlakozik hozzájuk Tibolya Péter is. A hölgyeknél Gyenesein kívül Tóth Adrienn és Kovács Sarolta vesz részt mindkét angliai megméretésen, utóbbi nem indult a bajnokságon, mert előtte a moszkvai Kreml-kupán a lovaglás bemelegítése közben „fenékre esett”. Nagy baj nincs, de fő az óvatosság.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.