Jobbik–LMP-összefogás

A Jobbik tegnap bemutatott egy hangfelvételt, amelyen – a párt állítása szerint – Balázs József fideszes képviselő hallható, amint megfenyegeti a radikálisok gyöngyöspatai polgármesterjelöltjét: ha nyer, a település nem kap fejlesztési pénzt.

Munkatársunktól
2011. 07. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Balázs József a vasárnap polgármesterré választott Juhász Oszkár egyik írását kifogásolta. A fideszes képviselő a nyilvánosságra hozott hangfelvétel szerint így fogalmazott: „Forrás oda megy ebben a térségben, akit én jóváhagyok. Akit nem hagyok jóvá, oda nem megy forrás. (…) Ezzel az írással vagy ezekkel a dolgokkal te ezeket a csapokat elzártad magad előtt, ezt vedd tudomásul.”
A Jobbik és az LMP egyaránt azt követeli, hogy Balázs József mondjon le képviselői mandátumáról. A parlamenti zöldpárt emellett megemlítette, hogy a szocialista Veres János és Lamperth Mónika szavait rögzítő, hasonló tartalmú hangfelvételek nyilvánosságra kerülése után a Fidesz ugyanezt követelte. Juhász Oszkár már a felvétel bemutatása előtt beszélt arról, hogy a kormánypárti politikus a fejlesztési források megvonásával fenyegetőzött. Balázs József akkor ezt tagadta; a hanganyag nyilvánosságra kerülése óta viszont nem lehet elérni telefonon.
– A Jobbik és az általa Gyöngyöspatára vezényelt „polgárőrség” eddig csak indulatokat korbácsolt a településen, csakúgy, mint a helyi eseményeket fel- és kihasználó LMP. Úgy látszik, hogy a Jobbik és az LMP rövid időn belül immáron sokadszor talált egymásra – reagált az ügyre Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese.
A politikus hozzátette azt is: Juhász Oszkár bizonyíthatja, hogy a Jobbik cigányozásán és zsidózásán kívül más megoldást is tud adni az általa vezetett település problémáira. A térség fideszes országgyűlési képviselője ebben feltétlen segítségére lesz – zárta tegnapi kommünikéjét Gulyás Gergely.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.