Jogerősen is hibázott a komáromi kórház

Hírösszefoglaló
2011. 07. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenhárommillió forint kártérítés megfizetésére kötelezte jogerősen a komáromi Selye János Kórházat a Győri Ítélőtábla, mert az intézményben 2003-ban egy szüléskor olyan orvosi hibát követtek el, amelynek következtében a gyermek kétéves kora előtt meghalt – tájékoztatta tegnap a távirati irodát Ferenczy Tamás, az ítélőtábla szóvivője. Közölte: a szüléskor a gyermek vállát ki kellett fejteni a hüvelyből, majd az újszülöttet szívmegállás miatt újra kellett éleszteni. A gyermek az agyállomány hiánya és sorvadása miatt nem rendelkezett normális nyelési reflexekkel, és 2005-ben elhunyt.
A szóvivő elmondta, már az ügyben első fokon eljáró Komárom-Esztergom Megyei Bíróság is megállapította a kórház teljes felelősségét az ügyben. A testület szerint az alperes akkor járt volna el a legnagyobb gondossággal, ha a hüvelyi szülés helyett a császármetszést alkalmazza.
Az elsőfokú bíróság nem vagyoni kártérítésként a szülőknek hozzátartozói jogon és a gyermek jogutódjaként összesen 14 millió forint nem vagyoni, valamint 1,7 millió forint vagyoni kártérítést ítélt meg, amit kismértékben módosított az ítélőtábla.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.