Jól vizsgázott az agrárágazat

Hírösszefoglaló
2011. 07. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jónak minősíthető az agrárágazat teljesítménye az uniós soros elnökség idején, mivel sokkal többet ért el, mint amire számítani lehetett az elnökség kezdetén – mondta a távirati irodának Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. A XIII. Karcagi birkafőző fesztiválon nyilatkozó tárcavezető arra is emlékeztetett, hogy az unió közös agrárpolitikájának 2014 utáni új irányait Magyarországnak a tagállamok többségével sikerült elfogadtatni, ugyanis azt 81 százalékos támogatottság övezte. A magyar elnökség szakpolitikai tevékenysége szintén jó volt a dioxin-botrány és a németországi hasmenéses járvány idején is – emelte ki Fazekas Sándor.
A miniszter jelezte azt is, hogy a növénytermesztés és az állattenyésztés megbomlott egyensúlya helyreállítható, erre már a Nemzeti vidékstratégiában kidolgozandó ágazati stratégiák, köztük a juhágazatra vonatkozó ad majd konkrét válaszokat.
Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek elnöke, az Országgyűlés alelnöke megerősítette a miniszter kijelentését, mondván: Magyarország adottságai rendkívül jók a juhtenyésztést illetően, mivel az országban több mint egymillió hektár legelő van. Ugyanakkor Jakab aláhúzta: az ágazati infrastruktúrát úgy kell kialakítani, hogy az érintettek megtalálják számításaikat a munkájuk során, azaz megfelelő árbevételt érhessenek el.
Dobos László, Karcag polgármestere arról beszélt, hogy a juhtartás Karcagon és környékén nagy hagyományokra tekint viszsza, ezért is szervezik meg immár több mint egy évtizede a Nagykunság fővárosában a birkafőző fesztivált.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.