Kampány a szlovákiai kétnyelvűségért

Pataky István
2011. 07. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Óriásplakátokkal indít kampányt a felvidéki Magyar Koalíció Pártja (MKP) a magyar nyelv használatáért, felhívva a figyelmet a kétnyelvűség fontosságára. A „Feliratokat magyarul is!” szöveggel megjelenő plakátokkal a parlamenten kívüli párt csatlakozik ahhoz a civilek által kezdeményezett akcióhoz, amellyel a kétnyelvűség fontosságát igyekeznek tudatosítani. „A kétnyelvű feliratok hozzájárulnak ahhoz, hogy otthon érezhessük magunkat szülőföldünkön. Fontos, hogy gyakorlati szinten is megvalósuljon a kétnyelvűség, erősödjön az anyanyelvhasználat” – nyilatkozta a Bumm.sk felvidéki hírportálnak Bárdos Gyula, az MKP országos tanácsának elnöke. A kampányba a pozsonyi kormánykoalíció tagja, a Híd – Most párt is beszáll, matricákat küld az önkormányzatoknak, amelyekkel megjelölhetik azokat a helyeket, ahol a lakosok a kisebbség nyelvén is intézhetik ügyeiket. A matricák szövege „Itt magyarul is beszélünk” lesz.
A magyar–szlovák vegyes párt közben a főügyészséghez fordul az ellenzéki Szlovák Nemzeti Párt gyűlöletkeltő, magyarellenes óriásplakátjai miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.