Kezdődnek a Fertő tavi kalandok

MN
2011. 07. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem túlzás, ha azt mondjuk, hogy a Tízforrás Fesztivál az utóbbi években országos hírnévre tett szert. Olyannyira, hogy sokan egyenesen e fesztivál időpontjához, eseményeihez igazítják szabadságukat. Ez nem véletlen, hiszen a Fertő tó melletti Hegykő község színpadán ekkor olyan neves előadókkal találkozhatnak az idelátogatók, mint például Bródy János, a Bojtorján együttes, a Szakcsi Quartet vagy éppen a Budapest Bár.
A neves fellépők mellett a fesztiválra ellátogató közönséget a rendezvény még jó pár ugyancsak igényes, esetenként szűkebb közönségnek szóló koncerttel, kiállítással is várja. Mindezek mellett napközben izgalmas kenutúrákon vagy az olykor feledésbe merült népi mesterségeket felelevenítő kézműves-foglalkozásokon vehetnek részt az érdeklődők. A rendezvény legnagyobb előnye pedig az, hogy minden korosztály megtalálhatja a számára igazán vonzó programot.

Szétszóródva. A rendezvénynek Hegykő mellett öt Fertő tó parti település szabadtéri színpada ad otthont. Képzeletbeli függönyük most pénteken gördül fel, hogy aztán a mögöttük lévő pódiumokon fellépő művészek tíz napon át kiváló programokkal szórakoztathassák a nézőket. E több mint egyhetes időszakban Hegykő, Fertőhomok, Hidegség és Sarród több helyszínen fogadja és szórakoztatja szabadtéri fesztiválokkal a térségbe látogató több ezer utazót. A rendezvény különös vonzerejét az adja, hogy az emberi fantáziát nem kell kőszínházi falak közé szorítani, hiszen a képzeletnek ez idő tájt szó szerint csak a csillagos ég szab határt.
Infó: www.hegyko.hu

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.