Kiesett a mozgó buszból

Győr Ágnes
2011. 07. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Leghamarabb feltehetőleg egy hét múlva mehet haza a kórházból az a 68 éves nő, aki szombaton a fővárosban menet közben kiesett a 150-es busz ajtaján – tudta meg lapunk tegnap Székely Györgytől, a Szent János Kórház idegsebészeti osztályának vezető főorvosától. A hölgy azután szenvedett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket, hogy a Gazdagréti lakótelep közelében, a XI. kerületi Péterhegyi út és Egér utca kereszteződésénél lévő kanyarban elvesztette az egyensúlyát, és nekiesett a jármű középső ajtajának. A nyomás hatására az ajtószárny görgője kicsúszott a vezető sínből, és kinyílt, az utas pedig az úttestre zuhant. A Volvo Localo típusú autóbuszt a VT-Transman Kft. – a BKV szerződéses alvállalkozója – üzemeltette – mondta Erős János, a BKV fődiszpécsere a távirati irodának. Az idős nőt a mentők fejsérüléssel szállították kórházba. Székely György szerint körülbelül három-négy napba telik, mire a szakemberek pontos képet kapnak arról, hogy hogyan javul a beteg állapota. A hölgy azonban várhatóan maradéktalanul felépül majd a sérüléseiből – tette hozzá a főorvos.
A BKV Zrt. közleménye szerint a baleset kivizsgálása folyamatban van, a közlekedési cég – a vizsgálat eredményének függvényében – megteszi a szükséges lépéseket. A közlekedési társaság hangsúlyozta, hogy a BKV Zrt. és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. elvárja az alvállalkozóktól, hogy olyan járműveket adjanak forgalomba, amelyek a közlekedésbiztonsági előírásoknak maximálisan megfelelnek. Ezért indokolt esetben felelősségre vonják az érintett alvállalkozót. Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója a történtek miatt teljes körű vizsgálatra kérte a VT-Transmant.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.