Kihallgatások a hortobágyi génmegőrzőnél

2011. 07. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. székhelyén hallgatta ki a kft. pénzügyi vezetőjét, a növénytermesztési ágazat vezetőjét és raktárosát – értesült a Magyar Nemzet. A három személy kihallgatásának tényét Barta László őrnagy, az NNI szóvivője megerősítette, és közölte, gyanúsítotti kihallgatásra még nem került sor az ügyben. A Nemzeti Nyomozó Iroda április végén rendelt el nyomozást a kft.-nél 158 millió forint hűtlen kezelésének gyanújával. A korábbi vezetők mintegy 800 hektárnyi földet béreltek munkáltatójuktól magánszemélyként, majd integrációs szerződéssel a kft. gépeivel és dolgozóival műveltették a szántókat, a terményt pedig saját hasznukra értékesítették – munkáltatójuknak. Az ügyeskedők a biztos piacra történő eladás haszna mellett a hektáronkénti 40–80 ezer forintos szántóföldi támogatást is felvették. Ismeretes, tavaly október elején Gencsi Zoltán ügyvezető igazgatót leváltotta a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., és helyére Gaál Gyulát nevezte ki, aki novemberben tett feljelentést az ügyészségen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.