Kihirdették a Prima-díjak idei jelöltjeit

Munkatársunktól
2011. 07. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap hirdették ki az idei Prima Primissima Díjakra esélyes jelölteket. A magyar irodalom kategória nomináltja idén Bereményi Géza író, Csukás István író és Szakonyi Károly író, a magyar színház- és filmművészet kategóriában Béres Ilona, Tordy Géza és Jordán Tamás színművészt jelölték. A magyar képzőművészet kategóriában Jovánovics György szobrászművész, Kaján Kalász Tibor grafikus és Váli Dezső festőművész került a jelöltek közé, a magyar tudomány kategória Prima-nomináltjának pedig Buda Béla orvost, Hangody László ortopéd sebészt és Kroó Norbert fizikust választották. Építészet és építőművészet kategóriában Fekete György belsőépítész, Turányi Gábor és Vadász György építész versenyez a Prima Primissima címért.
Bogányi Gergely zongoraművész, Fischer Iván karmester és Takács Klára operaénekes-nő a zeneművészet kategóriában kapott jelölést, a magyar sport kategóriában pedig az Aranycsapat Alapítvány, Kiss László és Székely Éva úszó került be a három Prima-jelölt közé. A sajtó kategóriában idén Al Ghaoui Hesnát, a Magyar Televízió szerkesztő-riporterét, Kepes Andrást és Vadas Zsuzsa újságírót választották a címre esélyesek közé, a magyar népművészet és közművelődés kategóriában pedig Borbély Jolán néprajzkutatót, a Honvéd Együttest és Mága Zoltán hegedűművészt jelölték. A díjátadót december 2-án rendezik meg, a közönségdíjra július 1-jétől interneten lehet szavazni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.