Konfliktusok bénítják az LMP-t

Munkatársunktól
2011. 07. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Durva belharcok dúlnak az LMP-ben, legalábbis erre lehet következtetni abból a levélből, amely az Egyenlítő TV blogon jelent meg. Az LMP negyvenkilenc tagja, köztük tíz országgyűlési képviselő is aláírta azt a dokumentumot, amelyben nehezményezik az egyre durvább belső harcokat. A belső levelezőlistákon ugyanis – az ezeken megjelenő üzeneteket lényegében valamenynyi párttag láthatja – patkánynak, politikai prostituáltnak, sőt drogos „k…vának” és „sz…rkavarónak” nevezték egymást a tagok. Az LMP-n belüli feszültség odáig fajult, hogy egyes párttagok úgy vélekedtek, mások elől „el kell szívni a levegőt”, „ki kell őket füstölni a pártból”, „el kell vágni a torkukat”.
Az indulatokat csillapítani hivatott levelet aláírta Schiffer András, Karácsony Gergely, Kaufer Virág, valamint Scheiring Gábor is; úgy vélik, a párt sorsa is megpecsételődhet, ha az LMP nem változtat belső működésén.
Schiffer András lapunknak nyilatkozva arról beszélt, hogy már önmagában az is káros, hogy a belső levelezések rendre a nyilvánosság elé kerülnek, holott a Lehet Más a Politikán belül nincs több konfliktus, mint más politikai erő esetében. Schiffer András problémának nevezte ugyanakkor, hogy három kampányon vannak túl, ez szerinte egyfajta fáradtságot és kimerültséget okoz, amelynek egyik velejárója a személyeskedő hangnem. Schiffer Andrásék levelében egyébként az áll, hogy „az LMP mint szervezet ma nagyon rossz állapotban van. Miközben a párt kívülről nézve fokozatosan erősödik, (…) addig belülről olyan konfliktusok bénítják, amelyeket sokszor azok sem értenek pontosan, akik részt vesznek bennük”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.