Korlátozott szolidaritás

Csekély érdeklődés mellett fejezték ki szolidaritásukat tegnap délután a közmédiából elbocsátottakkal a tüntetők. A Magyar Rádió székháza előtt csak elvétve lehetett látni olyanokat, akik a napokban veszítették el munkájukat; az MSZP vezérkara viszont szinte teljes létszámban megjelent.<br />

Munkatársunktól
2011. 07. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az összegyűlteket Nagy Navarro Balázs szerkesztő-műsorvezető köszöntötte, és gyorsan le is szögezte: beszédek nem lesznek. A közrádió épülete előtt csak egy koporsó szimbolizálta a megmozdulás célját. A szolidaritási tüntetést a politikai pártok közül a szocialisták használták fel. A tüntetők között ott volt Mesterházy Attila pártelnök, Szanyi Tibor, Mandur László, Bárándy Gergely, Harangozó Tamás, Tóbiás József parlamenti képviselő és Kovács László korábbi külügyminiszter is. Az LMP részéről lapunk tudósítója csak Schiffer András frakcióvezetővel találkozott. Jelen volt ugyanakkor több érdekképviselet is. Így például a vegyipari, a vasas és a villamosenergia-ipari szakszervezeti szövetség is.
A csendes tüntetés kezdetekor Nagy Navarro Balázs elmondta, hogy jövő hétre nagygyűlést rendeznek a helyszínen, „ahol már beszédek is lesznek”. Szintén fontosnak érezte a megjelenést Dániel Péter ügyvéd, a Gyurcsány Ferenc-féle Demokratikus Koalíció platform tagja is. Emlékezetes, korábban az ő Facebook-bejegyzéséhez kapcsolódva jelentek meg olyan kommentek, amelyek Orbán Viktor kormányfő megölésére buzdítottak.
Korábban az LMP a közmédiában zajló átalakítást „politikai tisztogatásnak” titulálta, az MSZP azt követelte, hogy a vezetők védjék meg az elbocsátandókat, vagy ha ezt nem teszik meg, akkor mondjanak le. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) tegnap közölte, holnap folytatják a tárgyalásokat a közmédiában dolgozó több érdekképviselettel.
Eközben a Berliner Zeitung arról írt, hogy „az Orbán Viktor politikai barátaiból álló” médiatanács a Népszava ellen is eljárást indított egy internetes hozzászólás miatt. A német lap azt már nem említi, hogy Koltay András, a médiatanács tagja korábban már kijelentette, a törvény hatálya az internetes sajtótermékekhez fűzött kommentekre nem vonatkozik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.