Kósa másként osztaná el a forrásokat

2011. 07. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kósa Lajos a hajdú-bihari egészségügyi ellátás kiegyensúlyozottabb finanszírozását javasolja a kormánynak. A debreceni fideszes polgármester szerint a megye egészére jutó egészségügyi finanszírozás elegendő, ám az elosztás rossz, mert a megye és a város közös tulajdonában lévő Kenézy Kórház, illetve a városi egészségügyi szolgálat (VESZ) kevesebb pénzhez jut, mint amennyiért megdolgozik. Az őket illető pénz egy részét ugyanis a járóbeteg-ellátásban részt vevő Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma (DEOEC) kapja. Különösen a traumatológiai ellátás finanszírozását sérelmezik, mert azt teljes egészében a Kenézy kórház végzi a DEOEC illetékességi területén is.
A jobb ellátásszervezés és kiegyensúlyozottabb finanszírozás érdekében a kórház és a VESZ felvette a kapcsolatot a DEOEC-cel, az önkormányzatok pedig az egészségügyi kormányzathoz és az országos tiszti főorvoshoz fordultak. Az OEP-nél elismerték: vannak területi egyenlőtlenségek a finanszírozásban, s támogatják, hogy azt a 2012-es büdzsében kiegyenlítsék.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.