Közélet, bor, vásár, Balaton

A pannon táj kincsei kerülnek terítékre az idén is a balatoni bor- és halünnepen. Balatonfüred, Csopak, Paloznak és Tihany az étel-ital mellett kulturális élményt is kínál a hét végére. A szervezők derűt és könnyed eleganciát, közéleti és művészeti ünnepnapokat ígérnek a reformkori nemzedék kedvelt üdülőhelyén, s a Magyar Nemzet és a Hír TV munkatársaival is találkozhat a közönség.

R. Kiss Kornélia
2011. 07. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma délután Balatonfüreden a Hír TV gyermekfoglalkozásaival indul a hivatalos program. A balatonfüredi Tagore sétányon érdemes megfordulni, ott ugyanis vasárnapig mindennap borbemutatókkal és borvásárral várják a közönséget a legkiválóbb magyar borászok, és érdemes meglátogatni a pincéket is: a Koczor pince például Orosz Zoltán harmonikaművészt látja vendégül ma este.
Csopakon, a strandon már reggeltől lesz gitárzene Mihajlo Vihula Kárpátaljáról származó gitárművész vezetésével, és este a Dobó vendéglőben lapunk újságíróival is találkozhatnak az olvasók. A Magyar Nemzet-est vendége Szabó Anna főmunkatárs, Stier Gábor külpolitikai rovatvezető és György Zsombor, a Magyar Nemzet Magazin riportere lesznek.
Balatonfüreden este fél hatkor lesz az ünnepélyes megnyitó, utána átadják az Eötvös József-sajtódíjakat, a Hír TV Péntek 8 című műsora pedig élő adással jelentkezik: Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettessel Csermely Péter és Gajdics Ottó beszélget a nagyszínpadon.
A művészetek szempontjából szinte teljesen a néptáncé és a népzenéé a mai nap: Csopakon a helyi táncegyüttes műsora zárja az estét, Balatonfüreden a megnyitó után fellép az idei díszvendég Kecskemét táncegyüttese, és fél tízkor a Magyar Állami Népi Együttes műsorával fejeződik be a füredi est. Tihanyban a tízéves Tihanyi Aszszonykórus jubileumi gálaműsorát nézhetjük meg. Paloznakon a helyi hímzőkör rendezi meg éves nyári kiállítását a tájházban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.