Közmunka: a MÁV-ot is bevonnák

Bodacz Péter
2011. 07. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Belügyminisztérium (BM) közfoglalkoztatásért felelős helyettes államtitkári székébe kerül Papp Károly rendőr-vezérőrnagy. A kinevezés ma lép hatályba. Papp Károly neve a 2006. október 23-i brutális tömegoszlatás körülményeit feltáró jelentéssel vált ismertté. Papp a tényfeltáró bizottság működése idején a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője volt, majd a készenléti rendőrség
dandártábornok-parancsnokaként ténykedett. Egy éve Pintér Sándor belügyminiszter az ORFK rendészeti főigazgatójának nevezte ki.
A kormány több százezer embert vonna be a közmunkaprogramba, amelynek szervezésében, felügyeletében és lebonyolításában a hadsereg, valamint a jelenleg korengedményes nyugdíjukat élvező, januártól reaktivált rendőrök is részt vesznek, egy szakirányú képzést követően. A BM által megerősített információink szerint néhány tesztjellegű beruházás már a nyáron megkezdődhet. A hivatali apparátus felállítása mellett javában tart az új közfoglalkoztatási rendszert érintő jogszabályok előkészítése. Ez utóbbival kapcsolatos hír, hogy Spaller Endre (KDNP) kezdeményezte a MÁV bevonását a programba. Parlament elé terjesztett módosító indítványa szerint a pályák melletti kertészeti, takarítási munkákba, a kiszolgáló létesítmények karbantartásába akár egy-két ezer embert is be lehetne vonni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.