Laborc is szabadlábon védekezhet

Laborc Sándort, a Nemzetbiztonsági Hivatal volt főigazgatóját szabadlábra helyezte a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa, miután a kémbotrányban múlt szombaton bűnpártolással meggyanúsította, majd őrizetbe vette.

Munkatársainktól
2011. 07. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez a harmadik olyan döntés, amelyben a Budapesti Katonai Ügyészség indítványával ellentétesen a gyanúsítottat nem helyezték előzetes letartóztatásba. Úgy tudjuk, az ügyben eddig egy személy került rács mögé, az ő kiléte államtitok. A bíróság múlt pénteken a kémkedéssel elsőként meggyanúsított Galambos Lajos, Laborc elődje estében döntött a házi őrizet elrendeléséről. A nyomozó hatóság sikertelenül indítványozta a legsúlyosabb kényszerintézkedést a pénteken kémkedés gyanújával őrizetbe vett Szilvásy Györggyel, a Gyurcsány-kormány titokminiszterével szemben is. Őt hétfőn helyezték szabadlábra és tegnap védője, Sebes Péter is megerősítette lapunk információját, amely szerint Szilvásyt is Galambos terhelő vallomása alapján hallgatták ki az ügyészek.
Úgy tudjuk, hangfelvételek is bizonyítékul szolgálhatnak egyes politikusokat is érintő eljárásokban, ezeknek köze lehet Jakubinyi Róbert és Földesi-Szabó László őrizetbe vételéhez.

Bővebben a 2., vezércikk a 7. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.