Lamperth segíthette az érdekvédőt

Lamperth Mónika és a helyi szakszervezet segítségével került 2008-ban a Kapos Volán vezérigazgatói székébe Gál Zoltán – ezt maga az ügyben érintett Autóbusz-közlekedési Szakszervezetek Szövetségének elnöke állítja.

Bákonyi Ádám
2011. 07. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dobi István közleményben számolt be arról, hogy „annak idején” szakszervezetük messzemenőkig támogatta Gál Zoltán kinevezését. Eszerint „nagyon hamar elfelejtette a vezérigazgató úr, hogy a kinevezésében szakszervezetünk támogatta és egyeztetett annak idején Lamperth Mónikával, mint a Magyar Szocialista Párt Somogy megyei képviselőjével és közel negyvenöt perces egyeztetés után sikerült Gál Zoltán urat a jelenlegi beosztásához juttatni!”

*

– A Kapos Volán vezérigazgatói tisztségét 2008. december 18-tól töltöm be. Kinevezésemre egy sajnálatos esemény miatt került sor, ugyanis elődöm, a sokak által és általam is tisztelt Torma Kálmán hosszú, súlyos betegség után 43 éves korában elhunyt – reagált ugyancsak közleményben Gál Zoltán. A társaság vezetője ebben hangsúlyozta, kinevezését megelőzően mintegy húsz éven keresztül a Kapos Volánnál és jogelődjeinél gazdasági igazgatói posztot látott el, majd egy éven keresztül helyettesítette Torma Kálmánt, emellett saját munkakörét is ellátta. – Én ezen időszak alatt végzett munkámnak tulajdonítom kinevezésemet. Szakembernek tartom magam és jelenlegi fő feladatom, hogy a Kapos Volán a lehető legkisebb költséggel, a körülményekhez képest a lehető legmagasabb színvonalon lássa el Somogy megye helyközi közösségi közlekedésének feladatát – írta Gál Zoltán.
Dobi Istán egyébként egy helyi munkaügyi konfliktus miatt adta ki közleményét. A Kapos.hu cikke szerint Gál Zoltán a napokban rövid levélben értesítette a szakszervezeti vezetőt, hogy péntektől nem használhatják Füredi úti irodájukat. Az érdekképviselet nem kíván eleget tenni e felhívásnak, mivel úgy vélik, a döntéssel a cégvezetés tudatosan törekszik ellehetetlenítésükre. A társaság szerint mindez viszont csupán egy jogutódlásbeli vita lezárásának következménye.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.