Látták a tarnabodi támadókat

Két tanú is látta a romagyilkosság-sorozat feltételezett elkövetőit, akik a tarnabodi támadás éjjelén Molotov-koktélokat dobtak és rálőttek több magyar család által lakott házra – derült ki a Pest Megyei Bíróságon tegnap. B. Józsefné sértett a tárgyaláson megjegyezte, az egyik elkövetőnek a hátára is rávilágított elemlámpájával.

Vona Adrienn
2011. 07. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A támadás éjjelén két nagy durranást hallottam. Először azt hittem, hogy gázpalack robbant. Kinéztem az ablakon, és két sötét ruhás embert láttam a Tarna-patak irányába sétálni – mondta az az asszony, akit tegnap hallgatott meg a bíróság tanúként a romagyilkosság-sorozat tarnabodi támadásával kapcsolatban. A sértett kifejtette, hogy a támadás estéjén, 2008. szeptember 29-én az ablak előtt állt, amikor az egyik támadó kezében „a puska villant egyet”, majd az üvegen keresztül becsapódó golyó a szoba falába fúródott. Megjegyezte, hogy a lövést leadó férfi magas, vékony testalkatú volt, és keresztben maga előtt tartotta a fegyverét. A támadó társát az asszony nem látta jól, ezért vele kapcsolatban nem tudott pontos leírást adni, de leszögezte, hogy a két férfi nyugodtan, minden sietség nélkül haladt tovább a Tarna utcán.
Ismeretes, a romagyilkosság-sorozat elsőrendű és másodrendű vádlottja, Kiss Árpád és Kiss István korábban már beismerte, hogy részt vett a tarnabodi támadásban, ahol több magyarok által lakott házra zúdultak lövések. A Kiss testvérek bűntársukként nevezték meg Pető Zsolt harmadrendű vádlottat is, aki tagadta az akcióban való részvételét. A feltételezett elkövetők által megtámadott utcában lakott B. Józsefné tanú is, aki a durranásokat hallva kiszaladt házának kapujához, és elemlámpájával rávilágított a patak hídján lépdelő maszkos férfi hátára, aki azonban már nem fordult vissza.
Miszori László tanácselnök a tárgyalás végén bejelentette, hogy azokat a tarnabodi sértetteket, akiknek a házát szintén érték lövések, de egészségi állapotuk miatt nem tudtak a büntetőperen megjelenni, helyszíni kihallgatáson később hallgatja ki.
A gyilkosságsorozat 2008. július 21-én Galgagyörkön kezdődött. A feltételezett elkövetők, Kiss Árpád, Kiss István, Pető Zsolt és Csontos István 2009 augusztusában Kislétán csaptak le utoljára. A tarnabodi támadás a gyilkosságsorozat kilenc helyszíne közül a negyedik volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.