Lecsapott Mexikóra a Beatriz

Hírösszefoglaló
2011. 07. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Partot ért – helyi idő szerint – tegnap hajnalban Mexikóban a Beatriz hurrikán. A forgószél özönvízszerű esőzések kíséretében érkezett az észak-amerikai ország csendes-óceáni partvidékére, ahol a hatóságok lezáratták Acapulco, Manzanillo és Zihuatanejo kikötőit – jelentette az AP tudósítója. Az érintett partszakaszok előtt nem tanácsolják a hajózást a hatóságok. A helyi hotelek tulajdonosai felszólították vendégeiket, ne menjenek a partra. Ennek ellenére egy nyaraló megsérült, amikor rázuhant egy fa. Kevesen vannak a mexikói üdülőövezet szállodáiban, a drogbandák civileket sem kímélő háborúja miatt ugyanis csak a legbátrabbak mernek ellátogatni a hajdani turistaparadicsomba. Az óránkénti 150 kilométeres sebességgel örvénylő és 19 km/h-val haladó légtölcsért kísérő, helytől függően 15–30 centiméteres eső autóutakat öntött el öt part menti szövetségi államban. A rendkívüli mennyiségű csapadék földcsuszamlásokat, áradásokat eredményezett.
A légörvénytől távolabbi területeken nyugodt volt az élet. Manzanillóban a strandfüggő turisták annak ellenére a parton napoztak, hogy a hatóságok figyelmeztettek, ne tegyék. Zihuatanejóban egyszerűbben oldották meg a problémát: az egész partot lezárta a rendőrség. A polgárőrség ugyanakkor öt menedékhelyet is megnyitott arra az esetre, ha a hurrikánt áradások, földcsuszamlások kísérnék.
Lapzártáig a víz a város néhány alacsonyabban fekvő utcáját öntötte el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.