Létszámrendelet

MN
2011. 07. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fotó: Máté Péter„ src=”/static/data/cikk/18/74/45/cikk_187445/3mp.jpg„ alt=”Fotó: Máté Péter„ width=”350„ height=”409„ />Az egészségügyi államtitkárság létszámrendeletet hozna, amelyben a patikában dolgozó gyógyszerészek számát a heti nyitva tartáshoz igazítanák. Ha egy patika legfeljebb 40 órát van nyitva, elég lenne egy patikus, efölött viszont kötelező a kettő, 60 órás nyitva tartásnál pedig a három. A szabályozás most annyit ír elő: nyitvatartási időben legalább egy gyógyszerésznek lennie kell a patikában. A patikák többsége 41-42 órát tart nyitva. Sok gyógyszerész szerint a kisebb forgalmú patikáknak nincs pénzük a létszámbővítésre. Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara alelnöke elvileg egyetért a tervvel, de a 40 és az 59 óra között bevezetne még egy kategóriát. Ha a tervezetet változatlanul fogadnák el, nem a létszám stabilizálása, biztosítása lenne a gyógyszertár vezetőjének a célja, hanem hogy visszamenjen a 40 órás nyitva tartásra – mondta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.