Lovas íjászok Somogyban

2011. 07. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A harmadik lovasíjász-világtalálkozót rendezték meg a hét végén a kaposmérői Kassai-völgyben. A rendezvény házi- és ötletgazdája a népvándorlás kori harcművészet nagy mestere, Kassai Lajos volt. Az ő meghívására a hazaiak mellett szlovák, cseh, román, svájci, német, norvég, görög, spanyol, amerikai, kanadai, kínai, ausztráliai és új-zélandi lovasok mutatták be, miként kell a vágtázó ló nyergéből mértani pontossággal célba juttatni a nyílvesszőt. Péntek délután Kaposvár sétálóutcáján vonultak végig a találkozón részt vevő törzsek, illetve klánok képviselői. Szombaton a látogatók kétórás, őseink harcmodorát felidéző bemutató részesei lehettek. A közönséget középkori hangszereken játszó zenészek, honfoglalás kori ételek, kézművesek is várták. (G. J. A.)

fotó: Székelyhidi Balázs

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.