Magyar dinnye az áruházak polcain

Munkatársunktól
2011. 07. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarra cserélték a külföldi dinnyét azokban az áruházakban, amelyeket szerdai cikkünkben nevesítettünk. Így a zuglói és a Pólus Tescóban, a csömöri Auchanban, a fóti Corában nagy mennyiségben kínálták a magyar termesztésű, jó minőségű gyümölcsöt a vásárlóknak tegnap. Igyekeztünk a Tesco több áruházát is elérni, de nem sikerült. Az Auchan több vidéki áruházában, például Maglódon és Dunakeszin magyar és olasz dinnye egyaránt kapható, az Aldinál pedig döntő részben hazai termesztésű gyümölcsöt kínálnak. A Cora debreceni és szolnoki áruházában török és görög származású dinnye várja a vásárlókat, a Spar üzleteiben pedig hazai és külföldi egyaránt kapható. Ugyanakkor több helyen jelezték, a napokban várják a magyar görögdinnye-szállítmányokat. A CBA Bocskai úti egységében hazai dinnye még nincs, a Szirtes utcai boltban viszont már a központi raktárból érkezett magyar kapható, a Vajda Péter utcában egyelőre csak görög gyümölcsöt kínálnak.
A változatos, de jellemzően alacsony árakkal kapcsolatosan szakértőnk arra hívta fel a figyelmet: ha a leérett, gyenge minőségű és ezért olcsón felvásárolt külföldi gyümölcsöt nem nyomott áron kínálnák a nagyáruházak, s a tárgyalások során nem igyekeznének egymás ellen kijátszani a hazai termelőket – akik kényszerhelyzetben vannak, mert félő, hogy nyakukon marad a sok gyümölcs –, akkor a hazai termelőknek több esélyük lenne tisztességes felvásárlási árat elérni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.