Magyar menők nélkül, Pironkovával

Munkatársunktól
2011. 07. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Márky Jenő versenyigazgató segélykiáltása, amelynek először a Magyar Nemzet adott helyt öt hónappal ezelőtt, a jelek szerint célt ért. Legalábbis részben, hiszen szombaton megkezdődik a Római Teniszakadémián a 220 ezer dollár összdíjazású, 16. Poli-Farbe Budapest Grand Prix női tenisztorna. Az előző főszponzor kiválásával a rangos WTA-viadal puszta léte is veszélybe került, új támogatók segítségével nem kellett lehúzni a rolót, de a jövő még közel sem rózsás.
Most örüljünk az idei eseménynek, bár idén a magyar éljátékosok egyike sem szerepel majd: a Wimbledonban három kört ment Czink Melinda a tengerentúlon versenyez, az előző két budapesti tornát megnyert Szávay Ágnes gerincsérülése miatti féléves kihagyását tölti, Arn Gréta pedig a térdét kúrálja. – Sajnos csak a nézőtérről figyelem majd a mérkőzéseket, de a részleges térdszalag-szakadásom miatt az orvosok nem engedték, hogy pályára lépjek. – mesélte Arn. A magyarok közül Marosi Katalin a főtáblán, Babos Tímea és Jani Réka Luca pedig a selejtezőben próbál szerencsét. Azért külföldről érkeznek sztárok, például a Wimbledonban tavaly elő-, az idén negyeddöntős bolgár Cvetana Pironkova vagy az ausztrál Jelena Dokic, a világranglista egykori 4. helyezettje.
Az egyéni viadal győztese 37 ezer dollárt és 280 világranglista-pontot kap. A kvalifikáció szombaton 10, vasárnap 12 órakor kezdődik, hétfőn a selejtező döntőit bonyolítják le 11 órától, s a 32-es főtábla küzdelmei is megkezdődnek. A további napokon 11 órától lépnek pályára a hölgyek, a döntőt jövő vasárnap 15 órától rendezik. A selejtezőkre ingyenes a belépés, az egész hetes bérlet hatezer forintba kerül.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.