Már alakul az új egri tánctagozat

Tölgyesi Gábor
2011. 07. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eddig tizenegy új táncművész alkotja az új egri tánctagozatot, amelynek tagjait Blaskó Balázs igazgató és Topolánszky Tamás táncművész, tagozatvezető a napokban szerződtette. Közöttük csak magasan kvalifikált táncművészek kapnak helyet, ami szavatolja az elképzelt jövő valóra váltását – értesítette lapunkat közleményében a Gárdonyi Géza Színház. A névsor ugyan még nem teljes, de az biztos, hogy a jövő évadtól Kőhalmi Viktória, Nagy Csaba, Kelemen Dorottya, Homolya Patrícia, Kiss Levente és az egri Tóth Karolina, valamint Pintér Ágota Lotti asszisztensként segíti a tagozat munkáját.
Topolánszky Tamás tervei szerint a tánctagozat színházi előadásokban, operettekben, musicalekben és önálló produkciókban is dolgozik. A tagozat komoly szerepet kap a Mária főhadnagy című operettben, december elején pedig önálló produkcióval, Bartók Béla A fából faragott királyfi című művével, valamint egy Liszt Ferenc Lés Préludes című szimfonikus költeményére készített egész estés táncjátékkal is bemutatkozik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.