Már nincs tartozása a MÚSZ-nak

Munkatársunktól
2011. 07. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó- szövetség (MÚSZ) elnöke már egy múlt pénteki sajtótájékoztatón jelezte, hogy a szövetségnek immár nincsen tartozása és lezárult a MÚSZ ellen indított vizsgálat; s ezt tegnap Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos is nyilvánosságra hozta az MTI-nek elküldött összefoglaló dokumentumban. Az ügy végkifejlete azt is jelenti, hogy a szövetség már megkaphatja eddig viszszatartott állami támogatásait.
A kormánybiztos még márciusban kért tájékoztatást a Kormányzati Ellenőrzési Hivataltól (Kehi) a 2010-es budapesti úszó Eb költségelszámolásainak ügyében. A Kehi vizsgálati jelentése szerint ugyanis a MÚSZ által kötött megbízási és vállalkozási szerződések elszámolása akkor részben még nem történt meg, s 75,5 millió forinttal tartozott a szövetség. Budai Gyula felszólította Gyárfás Tamást, hogy a szövetség mielőbb rendezze tartozásait, és a MÚSZ elnöke május 30-án igazolta is, hogy ez megtörtént. Június 21-én Budai Gyula így arról értesítette Borkai Zsolt MOB-elnököt, hogy a MÚSZ megkaphatja az addig viszszatartott állami támogatásokat. „A kormánybiztosi vizsgálat legnagyobb érdeme, hogy a korábbi ellentmondásos információkkal szemben pontosan meghatározta, a MÚSZ mely gazdasági társaságoknak és milyen összeggel tartozik, ezek kifizetése mikor esedékes, valamint a konkrét tények feltárásával elérte, hogy a MÚSZ rendezze tartozásait” – áll a jelentésben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.