Még egy királynő beköszön Budapestre

2011. 07. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jószerivel naponta bővül a nemzetközi mércével is magasan jegyzett atlétákkal a Gyulai István-emlékverseny indulói listája, s tegnap egy „megasztár” érkezését is bejelenthették a szervezők. Eszerint július 30-án a Puskás-stadionban rajthoz áll a jamaicai Veronica Campbell-Brown, aki három olimpiai arany birtokosa: Athénban és Pekingben egyaránt ő nyerte a női 200 métert, a görög fővárosban győzött a 4x100-as váltóban is, és nem mellékesen 2007-ben ő lett a 100 méter világbajnoka. Manapság, 29 évesen is ereje teljében van, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy a klasszikus sprinttávon az egyéni csúcsát idén érte el, május 31-én Ostravában 10,76 mp-es időt jegyzett. Ezzel kilencedik az örök-világranglistán. Campbell-Brown nálunk 200-on fut, többek között a világ legjobb atlétanőjének kétszer megválasztott amerikai Sanya Richards-Ross ellen, aki ugyan a 400 méter vb-címvédője, és a távon váltóban kétszeres olimpiai bajnok, ám a 200 sem idegen tőle. (Richards-Ross mellett eddig a 100 gát vb-címvédője, a jamaicai Brigitte Foster-Hylton, valamint a diszkoszvetés kétszeres olimpiai aranyérmese, a litván Virgiljus Alekna volt a viadal húzóneve.)
A legjobb férfi sprinterek közül a jamaicai váltóval olimpiai bajnok Michael Frater, valamint az amerikai stafétával kétszeres vb-1. Darvis Patton bizonyosan itt lesz, de van esély a Bolt-korszak előtti világcsúcstartó, Asafa Powell indulására is. Spiriev Attila, a verseny sportigazgatója bejelentette, felvették a kapcsolatot a jamaicai sztár menedzsmentjével.
Sokat segít a különböző tárgyalásokon, hogy az egyik legelismertebb magyar sportdiplomata, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség főtitkári tisztségét másfél évtizeden keresztül betöltött Gyulai István emlékét ma is nagy tisztelet övezi.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.