Megnevezik a nemzeti emlékhelyeket

Munkatársunktól
2011. 07. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megkezdték tegnap a képviselők a katasztrófavédelemmel kapcsolatos törvények módosításának általános vitáját. Eszerint bevezetnék a katasztrófavédelmi bírságot, egységes állami tűzoltóság jönne létre, erősítenék a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védelmet. A javaslatok között szerepel egy iparbiztonsági hatóság felállítása, és erősítenék a polgári védelmet is.
A kulturális örökség védelméről szóló törvény módosítása megfogalmazza a történelmi és a nemzeti emlékhely fogalmát, ez utóbbi kategóriában külön is nevesíti a fővárosi Várnegyedet, a Kossuth Lajos teret, a Magyar Nemzeti Múzeumot, a Rákoskeresztúri új köztemető 298-as, 300-as és 301-es parcelláját, a Hősök terét, a debreceni református Nagytemplomot és Kollégiumot, a Mohácsi Történelmi Emlékhelyet, az Ópusztaszeri Történelmi Emlékparkot és a székesfehérvári Romkertet. A Jobbik azt javasolja, hogy a lista egészüljön ki a budapesti Corvin közzel, illetve Ágfalvával, ahol a Rongyos Gárda összecsapott a trianoni békediktátumnak érvényt szerezni akaró osztrák alakulattal. A képviselők tárgyaltak arról is, hogy anyanyelvünket hivatalossá tévő 1844-es törvény elfogadásának napja – illetve annak évfordulója –, november 13-a a magyar nyelv napja legyen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.