Megoldatlan ügyeket oldanak meg Pécsett

A pécsi városháza földszintjén szeptembertől nyitja meg kapuját a megoldatlan ügyek irodája, az önkormányzat mindezek mellett kihelyezett ügyfélszolgálatot is létrehoz.

Bóka Máté Ciprián
2011. 07. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Páva Zsolt, Pécs polgármestere szerdai sajtótájékoztatóján közölte, szándékai szerint a megoldatlan ügyek irodája csak átmeneti időszakban működik majd. Azt addig kellene fenntartani, amíg nem sikerül végére járni minden, régóta húzódó ügynek, amelyek elakadtak a hivatal útvesztőjében.
Ezen újítás mellett Pécs keleti városrészében is ügyfélszolgálati irodát nyitnak ősszel annak érdekében, hogy megkönynyítsék és kényelmesebbé tegyék a pécsiek számára ügyintézését – mondta a városvezető.
Lovász István – aki a baranyai megyeszékhelyen három hónapja tölti be a jegyzői posztot – szerint a gördülékenyebb munkavégzés érdekében közelebb kell vinni az emberekhez önkormányzati ügyek intézését, s ennek fontos lépései az említett irodák megnyitása. Az irodák felállításának, nyitva tartásának technikai részleteit a nyár folyamán dolgozzák ki, s ha a keleti városrészben létrehozandó ügyfélszolgálat beváltja a hozzáfűzött reményeket, akkor Pécs más területein is – elsősorban a kertvárosban és Uránvárosban – kialakítanak egy-egy ilyen kihelyezett irodát.

Fizettek a Zsolnay-részvényekért. A Közgép Zrt. az általa vállalt június végi határidő előtt egy héttel kifizette a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. 49 százalékos részvénycsomagját, amelyért 240 millió forintot utalt át. A cég a közelmúltban szerezte meg a Manufaktúra Befektető Kft. 100 százalékos tulajdoni hányadát és ezzel annak részesedését a Zsolnay-gyárban. A manufaktúra kisebbségi tulajdonának értékesítéséről tavaly döntött a pécsi közgyűlés.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.