Mesetáncház, koncertek és filmvetítés

Vakulya Eszter
2011. 07. 31. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kecskeméten a hét elején startolt a XXVI. Kodály Művészeti Fesztivál, amely a névadó zeneszerző életművére fókuszál, azt minél színesebb formákban bemutatva. Így aztán a zene mellett lesz számos kiállítás és filmvetítés is. Ma este a nyolc órakor a THReNSeMBLe Kortárs Zenei Együttes lép fel az evangélikus templomban (Kecskemét, Szabadság tér 3.), holnap Mesetáncházzal várják a fiatalabb korosztályt, akik a Brass in the Five együttes és Méhes Csaba műsorát láthatják délután öt órától a Romkertben (Kecskemét, Kossuth tér). Holnap az idén ünnepelt Liszt Ferencről is megemlékeznek: a kétszáz éve született zeneszerző életéről filmet vetítenek ugyanitt este kilenc órától. Vasárnap ismét hangversenyt hallhatunk: Szabó Péter cselló- és Lénárt Ágota zongoraművész lép fel a Kodály Zenepedagógiai Intézetben (Kecskemét, Kéttemplom köz 1–3.). Kecskemétre látogat a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar, a Vásáry Tamás vezette együttes hétfőn ad műsort a Kossuth téri nagytemplomban. A kiállítások közül érdemes megnézni a KKKK-ban látható Gregor József-emlékkiállítást, valamint a Kodály-intézetben a Kecskeméten élő szobrász, Angelo Minuti alkotásait bemutató tárlatot.

Beethoven Martonvásáron. Aki Martonvásárra utazik, a Beethoven-parkban holnap este a Nemzeti Filharmonikus Zenekart és a Nemzeti Énekkart hallhatja, ahol Fodor Gabriella, Ócsai Annamária, Nyári Zoltán és Sebestyén Miklós énekművész közreműködésével, Kocsis Zoltán vezényletével Beethoven István király nyitányát, valamint a 9. szimfóniát adják elő. Eső esetén a koncertet vasárnap tartják meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.