Metanolos alkohol ölt Ecuadorban

Munkatársunktól
2011. 07. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Huszonegy ember életét vesztette Ecuadorban, miután metil-alkohollal (metanollal) kevert, csempészett alkoholt fogyasztottak – adta hírül az AP. David Chiriboga egészségügyi miniszter közlése szerint százhárom embert kezelnek mérgezéssel az Ecuador nyugati részén fekvő Los Rios tartományban, Urdaneta településen.
Mindannyian ittak a metanollal szennyezett csempészett alkoholból, amelyből hatalmas mennyiséget, megközelítőleg hatezer liternyit foglalt le az ecuadori rendőrség. A házilag „főzött” szeszes italba feltehetőleg azért kevertek metanolt, hogy kis költséggel emeljék annak alkoholtartalmát. A hamisított szesz tulajdonosát még keresik a hatóságok.
Közben az angol rendőrség keresi azt az embert, aki feltehetőleg inzulint fecskendezett harminchat sóoldatos palackba a stockporti Stepping Hill kórházban, s ezzel három ember halálát okozta – írta az AFP. A nővérek egyikének tűnt fel, hogy több betegnek megmagyarázhatatlanul alacsonyra esett a vércukorszintje. A nyomozás még nem állapította meg egyértelműen, hogy a haláleseteket a szennyezett oldat okozta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.