Mogyoród javítana renoméján

2011. 07. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Maguk az ötletgazdák is úgy számolnak, hogy a jövő hét végi, a Forma–1-es Magyar Nagydíjra szervezett, GP Fest Mogyoród elnevezésű fesztivál az idén még nem hoz nyereséget, ám hosszú távon gondolkodnak: egyelőre 2016-ig, ameddig a futamnak is biztos a helye a versenynaptárban. Amint a rendezvény tegnapi sajtótájékoztatóján megbizonyosodhattunk, a mogyoródi elöljárókat erősen frusztrálja, hogy településük a nagydíj idején nem éppen pozitív kicsengéssel kerül a sajtóba (lásd a türelmi zónával kapcsolatos híreket), s a színes programkínálattal ezen is változtatnának. Ahogy mondják: a kerítésen kívül.
A Hungaroring és az Aquaréna közvetlen szomszédságában található, nyolchektáros területen jövő csütörtöktől vasárnapig két színpadon könnyű- és népzenei előadók szórakoztatják a közönséget (pénteken Irigy Hónaljmirigy, szombaton X-Faktor), kiemelt szerep jut a gasztronómiának és a hungarikumoknak; a benzingőzös vonalon a német Forma–1-es turisták akár Bánki Donát és Csonka János nagysága, a porlasztójuk előtt is fejet hajthatnak. No persze lehet, hogy inkább a borvárossal ismerkednek. Belépőjegy helyett a látogatóknak 1000 forintos, levásárolható kupont kell venniük. S ezért nem csak egy fél deci sör kapható majd, a szervezők baráti árakat ígérnek. Úgy legyen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.