Nagy fogást említ a Rába

Hírösszefoglaló
2011. 07. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három évre szóló, közel 25 millió euró értékű megállapodást kötött a világ egyik meg nem nevezett vezető járműipari vállalatával a Rába Futómű Kft. futóműkomponensek szállításáról – közölte a Rába a BÉT honlapján.
A szerződő fél kilétét annak kérésére nem kívánták a Rábánál az MTI-nek elárulni.
A Rába a nagynevű teherautó-gyártó közvetlen beszállítója lett, ami a magyar cég céljához vezető újabb lépés a közvetlen beszállító szerep, a stratégiai partnerség eléréséhez – olvasható a közleményben. A Rába termékek prémium kategóriás tehergépjárművekbe épülnek be. A közlemény megjegyzi, hogy a beszállítói szerződés a korábbi éveknél lényegesen magasabb értékesítési volument jelent. Az új megállapodással évente mintegy százezer új teherautót gyártanak Rába futóműtermékekkel. A Rába legutóbb június 14-én jelentette be, hogy 2015 végéig szóló, mintegy 30 millió euró értékű megállapodást írt alá a német tulajdonú BPW Hungária Kft.-vel pótkocsifutóművekbe épített kovácsolt tengelycsonkok szállításáról. A Rába Nyrt. üzleti portfóliója a futómű-, az alkatrész- és a járműüzletágból áll. A futóműfejlesztő és -gyártó társaság speciális futóművekkel és nagy sorozatú futóműalkatrészekkel van jelen stratégiai exportpiacain: az Egyesült Államokban, az Európai Unió és a FÁK országaiban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.