Nagycsécs volt a fordulópont

A felesége és testvére halálával végződött támadás körülményeit idézte fel tanúként tegnap a bíróságon az a férfi, aki szintén megsérült a romák elleni támadássorozat fordulópontjának tekintett nagycsécsi bűncselekmény során.

Vona Adrienn
2011. 07. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megremegett a hangja N. Tibor tanúnak, amikor felelevenítette a Pest Megyei Bíróságon, hogyan veszítette el 2008. novemberében feleségét és bátyját. Elmondta, a támadás éjjelén rajta kívül négyen aludtak otthon; a felesége, a szellemi sérült süketnéma lánya és a félig rokkant bátyja.
– Nagy durranásra ébredtünk fel, és láttuk, hogy a másik szoba lángol. A feleségem és a bátyám elindult tüzet oltani, én pedig a bejárati ajtót próbáltam kinyitni, de ekkor újabb durranásokat hallottam. Hátranéztem, és láttam, hogy a feleségem és a bátyám szinte egyszerre összeesik – idézte fel a történteket. – Ezután a feleségéhez futottam. Mondtam neki, kelj fel, mi van veled, ég a ház! Ezután felemeltem a fejét, és láttam, hogy mögötte vértócsa van. Megijedtem, szemközt lakó öcsémhez, N. Ferenchez futottam segítségért – magyarázta. Beszámolt továbbá arról, amikor a testvére házához ért, látta, hogy ott is ég az előkert, de a sógornőjét arra kérte, hívja a mentőket, majd tovább futott segítséget kérni a másik szomszédhoz. Később kiderült, egy sörét N. Tibort is eltalálta.
Miszori László bíró tegnap tanúként hallgatta ki N. Ferencet is, aki kihozta az égő házból N. Tiborné és N. József testét, majd a sokkot kapott süketnéma N. Máriát is kivezette a házból.
N. Ferenc kifejtette, durranásokra ébredt fel, az ablakhoz ment, és észlelte, hogy a szemközti ház, amiben a bátyja lakik, lángol. Ezután az élettársához futott felkelteni, de hallotta, amint egy férfihang azt mondja az ablaka előtt: „most megdöglötök, cigányok!”
Az ügyészség szerint a nagycsécsi kettős gyilkosság a romák elleni sorozattámadás fordulópontjának számít, mert ettől kezdve a vádlottak, Kiss Árpád, Kiss István, Pető Zsolt és Csontos István kifejezett ölési szándékkal tervezték meg a romák elleni támadásaikat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.