Napi sajtószemle

MN
2011. 07. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

evz.ro
Itt az ideje, hogy legalább most ne szidjuk a magyarokat, és ismerjük el, hogy jóval előbbre tartanak, mint mi, románok – írta tegnap a román napilap Marian Cozma volt román kézilabdázó meggyilkolása perében született ítélet kapcsán. Adrian Dobre újságíró szerint Románia számára sokkoló a Veszprém Megyei Bíróság ítélete, hiszen Romániában a végtelenségig szoktak húzódni a perek, miközben a magyar igazságszolgáltatás két és fél év után ítéletet hirdetett egy bonyolult ügyben.

AFP
Dicséretben részesítette a magyar EU-elnökség egyik prioritásának számító Duna-stratégiát a WWF nemzetközi természetvédelmi szervezet, mondván, a 100 milliárd eurós projekt révén a Duna-térség modern, virágzó, zöld társadalommá válhat, amelynek részei együtt fejlődnek, és megvédik természeti adottságaikat ahelyett, hogy lerombolnák.

PolskieRadio.pl
A lengyel borok nem vizsgáztak jól, ezért magyar borokat fognak felszolgálni a júliusban kezdődő lengyel EU-elnökség rendezvényein – adta hírül a lengyel rádió. Arra a kérdésre, hogy léteznek-e jó lengyel borok, amelyeket népszerűsíteni lehetne az elnökség idején, Radoslaw Sikorski külügyminiszter azt válaszolta: „A legjobb lengyel borszakértőkkel tanácskoztam, még borkóstolót is tartottunk a külügyminisztériumban. A kóstoló nem végződött sikeresen.”

TheEpochTimes
Kína az Egyesült Államoktól beszerzett haditechnikai szemetet is felhasznált arra, hogy kifejlessze azokat a ballisztikus rakétákat, amelyek az amerikai haditengerészet repülőgép-hordozóit távol tarthatják Ázsiától – olvasható a Kínára fókuszáló nemzetközi lapban, amely Richard Fischer katonai szakértőre hivatkozva azt állítja, hogy az 1987-es amerikai– szovjet rakétacsökkentési egyezmény nyomán kivont Pershing II-es rakéták technológiája kerülhetett ily módon Ázsiába. A kínai ügynökök állítólag másfél évtizeden keresztül vásároltak ilyen anyagokat Amerikából.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.