Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2011. 07. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Berliner Zeitung
A magyar közmédiában zajló elbocsátásokról közölt elemző jellegű tudósítást a német baloldali napilap. A szerző, Frank Herold szerint a tömeges elbocsátásokat az Orbán Viktor vezette Fidesz gazdasági okokkal magyarázza. A kormány az ellenzék szerint, akárcsak a szocialista időkben, centralizálja a véleményformálást – idézett a lap meg nem nevezett bírálókat. Az újság szerint azonban nem csupán a közszolgálati média újságíróinak feje felett lebeg Damoklész kardja. A lap ennek kapcsán említette, hogy „az Orbán Viktor politikai barátaiból álló” médiatanács a baloldali–liberális Népszava ellen is eljárást indított. A szerző hozzátette, hogy a büntetés 4000 és 180 ezer euró között mozoghat, és a maximális büntetés kiszabása a lap végét jelentené. A cikkíró szerint több hírportál ennek nyomán óvatosságból beszüntette a hozzászólási lehetőséget, és a médiatanács ítéletére vár.

Angusreid
A brit közvélemény-kutató hírportálja beszámol legfrissebb felmérése eredményéről, amely szerint a megkérdezettek 57 százaléka szerint Nagy-Britannia uniós tagsága káros országukra, és csak 32 százalék gondolja azt pozitívnak. Ha népszavazást írnának ki, 49 százalékuk arra szavazna, hogy Nagy-Britannia lépjen ki az EU-ból, míg 25 százalék maradna. A véleményüket nyilvánítók 81 százaléka elutasítaná, hogy az országban az euró legyen a fizetőeszköz, és csak nyolc százalékuk javasolná a bevezetését. Az eredményekből az is kitűnik, hogy a legutóbbi választásokon a konzervatívokra szavazók 60 százaléka ellene van az Egyesült Királyság uniós tagságának, s csak 16 százalékuk helyesli.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.