Napi sajtószemle

MN
2011. 07. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

the guardian
Ki jön az Afganisztánból kivonuló amerikai csapatok helyére? – teszi fel a kérdést a brit baloldali liberális lap. Mert amint a geopolitikai érdekek kereszteződésében fekvő ország történelme igazolja, valakik kitöltik majd az űrt. Már most látható – mutat rá az elemzés –, hogy miközben Karzai egyre kritikusabb a Nyugattal szemben, Pakisztán, India, Oroszország és Kína igyekszik a térségben erősíteni a pozícióit.


ЗEPKAЛO HEДEЛИ
Az ukrán ultranacionalisták „ajándékot” kaptak azzal, hogy a beregszászi járási tanács megszavazta a magyar himnusz lejátszását az ülésein, ráadásul a döntés ismét kiélezte a „magyar kérdést” Kárpátalján – írja az ukrán hetilap azt sugallva, hogy a magyaroknak nem érdemes elvi kérdést kreálni a himnuszuk ügyéből, mivel mostanában amúgy is túlságosan magukra vonták az ukrajnai közvélemény figyelmét.


Die Presse
Az Európai Unió diszkréten nyomást gyakorol Magyarországra a demokratikus értékek védelme érdekében, véli Adam Michnik a baloldali liberális Gazeta Wyborcza főszerkesztője az osztrák konzervatív lapnak nyilatkozva. Magyarország „ijesztő példa arra, hogyan lehet EU-tagállamokban teljesen demokratikus úton olyan állammodellt megvalósítani, amit én kvázi diktatúrának neveznék” – fogalmaz az Orbán-kormányt folyvást bíráló lengyel liberális véleményvezér.


RZECZPOSPOLITA
A terhességmegszakítás teljes tilalmát kezdeményezi Lengyelországban a Jog az Élethez Alapítvány vezetője – olvasható a konzervatív lapban. Mariusz Dzierzawski kezdeményezését 450 ezer lengyel állampolgár támogatta aláírásával.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.