Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2011. 07. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Der Spiegel
A miniszterelnök új offenzívát kezd az újságírók ellen címmel közölte írását internetes oldalán a hamburgi hírmagazin. Alighogy Magyarország átadta az uniós elnökséget, Orbán kormányfő erősítette az újságírókkal szembeni fellépést. A közszolgálati médiában nagyszabású elbocsátási hullám vette kezdetét, a bírálóknak menniük kell – fogalmazott a cikkíró. Az újságíró úgy látja, Magyarország Orbán akarata szerint következetesen egyre inkább eltávolodik az európai értékektől és normáktól.

Die Presse
Werner Faymann osztrák kancellár a lengyel elnökkel való tárgyalásait hat nappal a találkozó előtt mondta le. Bronislaw Komorowski emiatt nem neheztelt, de a színfalak mögött csodálkoztak a lengyel diplomaták – olvasható a konzervatív osztrák napilapban. A kancellári szóvivő főnöke távolmaradását magánjellegű kötelezettségekkel magyarázta, ám a sajtó megtudta, hogy Faymann kislányával ment nyaralni. Faymann a külpolitika iránt sosem érdeklődött igazán, prioritásai belpolitikaiak. A lap megemlíti, Faymann korábban Putyin orosz miniszterelnökkel való találkozót mondott le, nem vett részt a bécsi Európai Unió Házának megnyitóján, noha az európai intézmények vezetői mind jelen voltak, de a külügyminiszter vette át a helyét az EU–Latin-Amerika-, illetve az EU–Afrika-csúcson is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.