Napi sajtószemle

MN
2011. 07. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Welt Sonntag
Befogni a szájat Magyarországon címmel a magyar közmédiában zajló elbocsátásokról közölt elemzést a konzervatív német vasárnapi lap. Stefanie Bolzen arról írt: Orbán Viktor miniszterelnök minden alkalommal felháborodottan cáfolta azt a vádat, hogy Magyarországon felszámolják a sajtószabadságot, most mégis a közszolgálati médiumok csaknem 600 újságíróját bocsátották el, „véletlenül a bírálókat”. Szerinte a magyar európai uniós elnökség befejeztével a kormányfő megvalósítja mindazt, amit már hónapokkal korábban bejelentett. A szerző emlékeztetett arra, hogy a kormány a leépítést a túl magas létszámmal, illetve a takarékoskodás szükségességével indokolta. Mindezt nem lehet kétségbe vonni – véli Bolzen, utalva arra, hogy Orbán Viktor valamennyi elődje tervezte ugyanezt.


Rzeczpospolita
Egy 50 kilométeres autópálya-szakasz építésének kudarca miatt – amelyben felmondták a kínai Covec céggel kötött szerződésüket – kútba esett a lengyel–kínai stratégiai partnerség terve, s Magyarország szíves-örömest a lengyelek helyébe ugrott – írta hét végi mellékletében a lengyel napilap. A lengyel Kína-szakértő, Radoslaw Pyffel cikkében azt írja, ezen a legtöbbet Orbán Viktor nyert, akinek nemcsak bátor és hosszú távú víziója van, de ezt profi módon meg is tudja valósítani.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.