Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2011. 07. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Süddeutsche Zeitung
Nincs örök fiatalság címmel jelent meg kommentár Ven Csia-pao (Wen Jiabao) kínai miniszterelnök budapesti látogatásáról a német lapban. Kína nagy mennyiségben akar magyar állampapírokat vásárolni – állapította meg a német napilap gazdasági újságírója, hozzátéve, hogy Orbán szerint Kínának köszönhetően Magyarországnak nem is kell már gondot csinálnia a pénzügyekből. Ekkora bizalom az ázsiai mindenhatóságban naiv és veszélyes, és nem magyarázható kizárólag Orbán politikai ide-oda imbolygásaival – írta Alexander Hagelüken.

The Guardian
Ha egy állam, amely mindössze az EU összteljesítményének 2,5 százalékát adja képes arra, hogy beomlassza az egész közösség fundamentumát, azt mutatja, hogy az egész
rendszer alapvetően rossz. Sajnos a politikusok a Lehmann Brothers példájával takaróznak, elfelejtve Európa valódi problémáját: egy egészségtelen, alultőkésített bankrendszer és egy olyan monetáris unió, amely azon a feltevésen alapul, hogy a politikai vezetők elkötelezettsége magában elég a gazdasági és demokratikus realitások megszűnéséhez.

France24
Franciaország egymilliárd eurót fektet be nukleárisenergia-termelésbe – idézte Nicolas Sarkozy elnököt a francia hírtelevízió. A kijelentés annak ellenére történt, hogy a Japánban történt nukleáris katasztrófa miatt több ország az atomerőművektől inkább szabadulni akar, mintsem fejleszteni azokat. Sarkozy szerint az erőműbezárásoknak semmi értelmük, az atomenergiának jelenleg nincs alternatívája. Franciaország kötődése a nukleáris energiához erősebb, mint bármely más országé.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.