Napi sajtószemle

MN
2011. 07. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Die Presse
Európa többi országában ellenségesen tekintenek az Orbán-kormányra, holott az szellemi, politikai, erkölcsi fordulatot akar végrehajtani – írja kommentárjában a konzervatív osztrák lap. Hans Winkler emlékeztetett: a Magyarország elleni támadások fő motorja, Martin Schulz szocialista európai parlamenti frakcióvezető szankciókkal fenyegette meg Budapestet, mondván: a kormány demokratikus alapjogokat sértett meg – például az új médiatörvénnyel. Valójában azonban csak a rendszerváltás óta esedékes szabályozást hajtotta végre a kormány (nyugati minták alapján) – tette hozzá a cikkíró. Winkler szerint a magyar kultúrnemzet meghatározását – azét a nemzetét, amely korábbi területének kétharmadát elvesztette, és népes kisebbségei élnek a mai határokon túl – nem szabad Európa-ellenesnek bélyegezni, különösen azért nem, mert a balkáni háborúk óta rögzítve vannak az európai határok.


Utusan Online
„Külföldi zsidó csoportok” le akarják rombolni Malajziát, és ők finanszírozzák a választási reformokat követelő tüntetőket – állította a malajziai kormány félhivatalos lapja. A szerkesztőségi cikk szerint a zsidó csoportok a „láthatatlan kéz” szerepét játsszák, cinkosaik külföldi nem kormányzati szervezetek, céljuk pedig az ország gyarmatosítása az emberi jogok leple mögé bújva.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.