Napi sajtószemle

MN
2011. 07. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kommepcaht.ru
Válságokkal terhes időszakban zajlott Magyarország első elnöksége az Európai Unióban, állapítja meg az orosz üzleti körök lapja, hozzátéve, hogy Budapest sikeresen tette uniós kérdéssé a cigányok társadalmi integrációjának kérdését, vitte előre a horvát csatlakozást, s fogadtatta el a Duna-stratégiát. Az EU lengyel akcentussal címmel megjelent írás Varsó prioritásai közül kiemeli a FÁK-államoknak szóló Keleti partnerség program fejlesztését. A szerző, Fjodor Lukjanov megjegyzi még, hogy ősszel Varsó az Oroszországgal való kapcsolatok fejlesztéséről szóló stratégiai dokumentumot szándékozik bemutatni az Európai Unióban.


Le Figaro.fr
Az amerikai eljárás első stádiumának hibáit boncolgatja Dominique Strauss-Kahn ügyében a francia konzervatív lap, arra keresve a választ, hogy elfogadható-e a médiát odacsődíteni egy ember letartóztatásakor a rendőrőrs elé. Az ügy francia belpolitikai következményeit illetően a lap úgy véli, a szocialisták élete már öt éve kínlódás, most pedig Strauss-Kahn esetleges visszatérése mérgezi őket. Az ügy politikai kockázatai ellenére nem fognak tudni nemet mondani egy embernek, aki a Rykers Islandről (a börtönből) tér viszsza, és az Élysée-ről álmodik.


Libération.fr
A kezdetektől túl tökéletesnek tűnt az ügy annak bebizonyítására, hogy az Egyesült Államokban a hatalmasokat is úgy kezelik, mint a legszegényebbeket. De miután a vád összeomlani látszik, a francia balliberális lap szerint számos kérdés felmerül az amerikai ügyészek választás útján történő kinevezéséről, a média állandó jelenlétéről a büntetőeljárásban, valamint az ártatlanság vélelmének tiszteletben tartásáról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.