Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2011. 07. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Süddeutsche Zeitung
A magyar kormány jól teljesítette az uniós elnökségi feladatait, az ország azonban rémisztően megváltozott – írja Michael Frank a német liberális napilapban. Budapest az elnökséget rendkívül komolyan vette, és brüsszeli értékelés szerint jó munkát végzett, a magyar kormány azonban a törvényhozás területén bemutatott őrjöngésével az EU-t magára haragította, szomszédait az állampolgársági törvénnyel és az új alkotmánnyal elbizonytalanította. A tudósító az eredmények között kiemelte, a romastratégiával Budapest a kontinens legnagyobb kisebbségének nehéz helyzetét közösségi témává emelte.

Berliner Zeitung
A magyar EU-elnökséget értékelő, a baloldali német napilapban megjelent cikkében szinte csak a magyar belpolitikával foglalkozik Frank Herold, aki szerint „a magyar parlament jelenleg nem szuverén népképviselet. Tevékenysége arra korlátozódik, hogy az Orbán-csapat rendeleteit kollektív bólintással törvényerőre emelje”.

DW-WORLD.DE
A médiatörvényre és az új alkotmányra helyezi a hangsúlyt a német közszolgálati hírportál is, amely megszólaltatja Ulrike Lunacek zöldpárti európai parlamenti képviselőt. Szerinte megkérdőjelezhető Orbán Viktor elkötelezettsége a demokrácia iránt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.