Napi sajtószemle

MN
2011. 07. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

BECTN
A szovjet külső felderítés tudott Hitler háborús terveiről, derül ki azokból az 1938 és 1941 közötti időszakot érintő dokumentumokból, amelyeket a német támadás hetvenedik évfordulója előtt szabadítottak fel az archívumokból. Moszkvának két megbízható forrása is volt, az egyik Himmler, a másik Göring környezetében, akik informálták a szovjet felderítést a háborús készülődésről. Egy Mussolininak küldött titkosított távirat elfogásából a Kreml azt is tudhatta, hogy a támadás június 20. és 22. között lesz. Mint az anyagot könyvbe rendező Lev Szockov a portálnak fogalmaz, a dokumentumok cáfolják azt a tézist, hogy a szovjet vezetést váratlanul érte volna az ország megtámadása. Ezt véleménye szerint inkább csak a kezdeti sikertelenségek magyarázataként dobták be.

lesoir.be
Miután nagy vihart kavart Olivier Maingain liberális belga politikus kijelentése, amellyel Bart de Wevert, a népszerűségi listán vezető párt, az NVA elnökét Umberto Bossi, Orbán Viktor és Jörg Haider belga megfelelőjének bélyegezte. A vezető francia nyelvű liberális lapban Jerome Jamin, a Liege-i Egyetem politológiaprofesszora azt írta, De Wever veszélyt jelent Belgium számára, de azért mégsem fasiszta, mint a felsoroltak. Orbán Viktor Magyarországa szerinte a fasizálódás útján halad.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.