Nem közöl ellenvéleményt több nyugati lap

Olvasónktól
2011. 07. 31. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tisztelt Fricz Tamás úr!
Július 14-én, csütörtökön megjelent összefoglaló közleményéhez (Cohn-Bendit és társainak félelmei) ezúton tisztelettel gratulálok. A világ és benne Magyarország helyzetének egy olyan sűrített összefoglalása, amelyet senki nem tudna jobban, értelmesebben, lényegre törőbben megírni.
Elraktam azon nagyon kevés sajtóközlemény közé, amelyeket hozzám hasonlóan egyesek el szoktak tenni – pontosan sok év utánra, gyermekeiknek, unokáiknak. Rövid ideig még azzal a gondolattal is játszottam, hogy veszem a fáradságot, lefordítom, és továbbítom valamely híresebb nyugat-európai sajtóorgánumnak. Aztán hamar rájöttem, hogy falra hányt borsó lenne – nem tudom, egyetért-e velem. (Amikor először jelent meg a Spiegelben felháborító magyargyalázás az akkor még meg sem jelent médiatörvény kapcsán tavaly decemberben, válaszcikket írtam nekik. Válaszoltak: köszönik, és írjak máskor is, de soraimat nem fogják az olvasói levelek között megjelentetni, mert „nem tart számot széles érdeklődésre”.)
Üdvözlettel:

Kleszky Miklós
2621 Verőce, Meredek u. 3.

Kedves Kleszky Miklós!
Örömmel vettem sorait, köszönöm.
Hogy lefordítsa-e cikkemet? Az bizonyos: igen fontos lenne, hogy végre már a nemzeti oldal is képes legyen cikkeket elhelyezni mérvadó nyugati sajtóorgánumokban – ebben bizony még gyengén állunk, a Fidesz és a kormány sem szervezte ezt meg igazán. Néhány elszánt ember próbálkozik ezzel, de kétségtelenül nehéz az áttörés. Jómagam egyébként egy, a Magyar Nemzetben januárban megjelent cikkemet lefordíttattam angolra, és elküldtem a New York Timesnak – képzelheti, mi történt: még csak nem is válaszoltak az e-mailemre…
Az ön Spiegel-példája is bizonyítja, hogy nem könnyű a nemzetközi balliberális média- és sajtóuralmat megtörni, de egy biztos: el kell kezdeni, mert másképp óriási hátrányban maradunk. Az is biztos, hogy ehhez elsősorban a kormánynak kell megteremtenie a személyi, pénzügyi, szervezeti feltételeket, de az egyéni próbálkozások sem nélkülözhetők.
Köszönöm még egyszer sorait, barátsággal üdvözli:

Fricz Tamás

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.