Nem lesz politikai meccs

MTI
2011. 07. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bejelentette a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA), hogy a 2014-es világbajnokság selejtezői során a politikailag feszült viszonyban álló országok, így Oroszország és Grúzia, valamint Örményország és Azerbajdzsán válogatottai nem találkoznak majd egymással. A FIFA az európai szövetség (UEFA) kérésének eleget téve úgy irányítja a selejtezőcsoportok július 30-i, Rio de Janeiróban esedékes sorsolását, hogy az említett országok csapatai nem kerülhetnek össze. Ezen gárdák már a jövő évi Európa-bajnokság jelenleg is zajló selejtezőjében sem találkozhattak egymással. Örményország és Azerbajdzsán egy csoportba került a 2008-as Eb-selejtezőn, de a feszült viszony miatt a mérkőzéseket nem játszották le.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.