Nemcsák Károly a József Attila színidirektora

MTI
2011. 07. 31. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemcsák Károly Jászai Mari-díjas színművészt nevezte ki a József Attila Színház igazgatói posztjára augusztus 1-jétől ötéves időtartamra Tarlós István főpolgármester. A szakmai bizottság Horgas Pétert és Nemcsák Károlyt javasolta a poszt betöltésére. „A főpolgármester a szakmai szempontok tiszteletben tartása mellett a pályázatában a színház hosszú távú, zavartalan működtetésére nagyobb garanciát nyújtó kandidálót nevezi ki, mivel a jelenlegi anyagi feltételekkel a teátrum az ő elképzelései alapján működtethető” – áll a Főpolgármesteri Hivatal közleményében.
A múlt héten a József Attila Színház igazgatói székére kiírt versenyben a szakmai javaslattevő bizottság Horgas Péter tervező pályázatát találta a legjobbnak. A megméretésen a június 8-án menesztett megbízott igazgató, Koltay Gábor is indult. A pályázatokról Meczner János rendező-igazgató, Radnai Annamária dramaturg, Bagó Bertalan rendező, Őze Áron színész-igazgató, a minisztérium és az önkormányzat képviselői döntöttek.
Az új direktor feladata a klaszszikus és a kortárs magyar, illetve világirodalmi művek, igényes és korszerű zenés darabok bemutatása. Gondoskodnia kell a színház felhalmozott adósságállományának rendezéséről, ki kell dolgoznia egy sikeres működési struktúrát is. A direktori pályázat a július 31-ig várható adósságállományt 120 millió forintban becsülte meg, az augusztus–december hónapokra eső önkormányzati támogatást 85,2 millió forintban határozta meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.