Norvég túra következik

A Ferencváros és a Paks is kettős győzelemmel, 5-0-s összesítéssel jutott tovább a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének 1. fordulójából. Előbbi az örmény Ulisses vendégeként tegnap 2-0-ra nyert, utóbbi Székesfehérvárott az andorrai Santa Colomát 4-0-ra verte. A 2. fordulóban mindkettő norvég csapattal találkozik, az FTC az Aalesunddal, a Paks a Tromsővel. Itt már a kupagyőztes Kecskemét is bekapcsolódik, a kazah Aktobe lesz az ellenfele. A párharcokat július 14-én és 21-én játsszák.

Munkatársunktól
2011. 07. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jerevánban a hazainál is forróbb kánikulában, negyvenfokos hőségben, s gyér érdeklődés mellett, ezer néző előtt léptek pályára a csapatok – ki tudja, miért délután rendezték a mérkőzést. Bár utólag nincs okunk kifogásolni a körülményeket. A Ferencváros Ranilovic – Balog, Grúz, Otten, Junior – Maróti (Rósa, a félidőben), Morales (Csizmadia, 60.) – Jovanovics, Andrezinho, Abdi (Oláh, 63.) – Felipe Félix összeállításban szerepelt. Nem állíthatjuk, hogy történelmi tizenegy, elsősorban az érdemel figyelmet, hogy csupán három magyar futballista (Balog, Grúz, Maróti) kapott benne helyet; igaz, később Rósa, Csizmadia és Oláh beállásával javult az arány.
Az első találkozóhoz képest az egyik új szerzemény, Felipe Félix kezdett, s meg is hálálta a bizalmat. Rögvest két helyzete volt, előbb fölé fejelt, majd rosszul vette át a labdát, így nem tudott lőni. A 23. percben frissítő szünetet rendelt el a játékvezető, ami jót tett a zöld-fehéreknek, a 35. percben megszerezték a vezetést. Félix harcolt ki büntetőt, amit Abdi értékesített. A gól után az örmények addigi, nem túl nagy lelkesedésüket is elvesztették. A második félidőben a Ferencváros uralta a játékot, de a lehetőségeit elpuskázta. Amikor már mindkét gárda a megváltó hármas sípszót várta, a hosszabbítás hetedik (!) percében növelte előnyét az FTC. Ismét Félix volt az előkészítő, pontos passzából Oláh helyezett a hálóba, beállítva a 2-0-s végeredményt. Az FTC 5-0-s összesítéssel jutott tovább.
– Az eredménnyel elégedett vagyok, a mutatott játékban már voltak hibák. Az vesse ránk az első követ, aki a megszerzett vezetésünk után az óriási meleg ellenére jobb játékot várt tőlünk. Szép stadionban játszottunk, a pálya elég kemény volt, nem volt alkalmas kombinatív játékra, de az eredmény tükrében ezek a dolgok megszépülnek. Embert próbáló volt ez a túra: kilenc órát utaztunk, az időeltolódás és a negyvenfokos hőmérséklet sokat kivett belőlünk, de a lényeg, hogy továbbjutottunk – így értékelte a meccset Prukner László, az FTC mestere az nso.hu-nak.
A Paks 1-0-s vendégsiker után fogadta a Colomát, s a 11. percben Magasföldi fejes gólja minden kétséget eloszlatott a továbbjutás felől. A paksi középpályás a 49. percben újabb gólt szerzett fejjel. A hajrára összeroppantak az andorraiak, Böde, majd Heffler is betalált, 4-0 lett tehát a vége, s a Paks ugyanúgy 5-0-s összesítéssel lépett előre, mint a Ferencváros.
A 2. forduló már egyiknek sem ígérkezik ilyen könnyűnek, a norvég csapatokat nincs okunk lebecsülni. Az Aktobét Tomiszlav Szivics, a Kecskemét vezetőedzője pedig egyenesen a lehető legrosszabb ellenfélnek nevezte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.