Nyári jégtáblák a Dunán

2011. 07. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Greenpeace-aktivisták – köztük a két hét grönlandi börtönből hazatért Major Dávid – a napokban a Lánchíd mellett a Dunán egy hatalmas, stilizált jégtáblát úsztattak lefelé, amelyen „klímamenekültek” csimpaszkodtak, és egy „Ne jegeljétek a klímavédelmet, 30 százalékos kibocsátáscsökkentést most!” transzparenst tartottak.
A greenpeace-es klímamenekültek a soros uniós elnökség utolsó előtti napján arra hívták fel a figyelmet, hogy az Európai Unió (EU) és Magyarország szerintük késlekedik a magasabb klímavédelmi célok támogatásával, holott gazdaságilag is ez lenne a legracionálisabb választás. A zöldek úgy vélik, a 30 százalékos kibocsátáscsökkentési célt könnyebb elérni, mint gondolnánk: a jelenleg érvényben lévő 20 százalékos célszám ugyanis többlet-erőfeszítés nélkül is teljesül, mert már 2009-ben 17,3 százalékkal alacsonyabb volt az EU kibocsátása az 1990-es bázisév szintjéhez képest.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.