Nyíregyháza lesz idén a magyar dal fővárosa

Makrai Sonja
2011. 07. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptember 11-én negyedszer rendezik meg országszerte a magyar dal napját, amely egykor a Sziget fesztivál nulladik napjaként indult. Eddig hét vidéki település és több budapesti helyszín csatlakozott a magyar dal ünnepéhez. A Presser Gábor ötletéből megszületett zenei örömünnep idei fővárosa Nyíregyháza lesz.
A szabolcsi megyeszékhely programjai az integráció fontosságát hangsúlyozzák majd: szerepet kapnak benne a fogyatékossággal élő művészek produkciói, de a helyi büntetés-végrehajtási intézet udvarán is rendeznek koncerteket. A vidéki városok közül Szombathelyen, Zalaegerszegen, Százhalombattán, a tavalyi fővárosban, Egerben, Boldogon, Pécsett, Salgótarjánban ünneplik meg a hazai könnyűzenét. Az egész napos zenei dzsemborinak Budapesten több helyszín ad otthont. A Bem Rockpartra a keményebb hangzásra érzékenyeknek lesz érdemes kilátogatni, a Vígszínházban a teátrum társulata ad műsort, a Keleti Blokk programját a Rádió Q élőben közvetíti, a Kobuci kertben a folknagymesterek lépnek színpadra, a Budapest Jazz Clubban pedig Lakatos Ági, Gitano, Pocsai Kriszta és Szakcsi Lakatos Béla zenél majd. Idén is útra kel a BKV és a szervezők együttműködésének köszönhetően üzemelő dallamos villamos: szeptember 4-én és a magyar dal napján a 4-es és a 2-es villamoson élő zenei kísérettel lehet utazni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.